dkv-spojujeme

Na žádost občanů rozšíří Praha 6 parkovací zóny do dalších částí

Parkování v Praze, ilustrační foto. Pramen: Praha 6Parkování v Praze, ilustrační foto. Pramen: Praha 6

Městská část rozšíří zóny na základě žádostí občanů, na Malém Břevnově takové plány odmítli.

Prahu čeká další rozšiřování zón placeného stání. Nově se rozšíří v Praze 6 do Liboce a Baby. Zavedení lze očekávat na podzim nebo počátku příštího roku.

Na svých stránkách to oznámila Praha 6. Podle městské části jde o reakci na poptávku místních občanů po regulaci parkování i výsledek ankety mezi občany.

Zatímco v centrální části Prahy 6 se lidé vyslovovali jednoznačně ve prospěch zavedení zón placeného stání, v dalších částech je postoj rezidentů již rezervovanější, neboť tlak na parkování nepociťují tak intenzivně. „Proto jsme se rozhodli, že další rozšíření modrých zón budeme konzultovat s veřejností, a zorganizovali jsme anketu, neboť názory místních nemusí být zdaleka jednoznačně ve prospěch zavádění placeného parkování,“ řekl místostarosta pro oblast dopravy Jiří Lála.

Na Babě a v části Liboce se pro zavedení modrých zón vyslovilo přes 60 procent účastníků. Na Malém Břevnově měli obyvatelé opačný názor, zavedení zón odmítli. Praha 6 naposledy rozšířila parkovací zóny v listopadu na území Hanspaulky a Ořechovky.

V Praze se letos rozšíří parkovací zóny nově v Praze 10, kde se zavádí v Záběhlicích, na Zahradním Městě a Bohdalci.

Tagy Praha 6 Zóny placeného stání Zóny placeného stání Praha
161 komentářů