Práce na dálnici D8 u Prahy postupují do další etapy, změní se režim dopravy

Dálnice D8. Foto: Ministerstvo dopravyDálnice D8. Foto: Ministerstvo dopravy

Opravy dálnice D8 u Prahy se dostávají do další fáze. V úterý a ve středu se bude měnit dopravní opatření

Opravy dálnice D8 u Prahy se dostávají do další fáze. V úterý a ve středu se bude měnit dopravní opatření a práce se přesunou do levého pruhu části dálnice směrem z Ústí nad Labem na Prahu.

Dopravní opatření na sedm kilometrů dlouhém úseku se změní tak, aby vznikl bezpečný prostor pro dělníky v levém, tedy rychlém pruhu. „Následně začne frézování stávajícího povrchu,“ sdělila mluvčí stavební firmy Eurovia Iveta Štočková.

Už o uplynulém víkendu byl dočasně uzavřen sjezd od Ústí nad Labem a nájezd na Prahu z dálnice D8 u Zdib a také na nedalekou čerpací stanici MOL. Firma pokládala nový povrch vozovky. Od neděle se v místě opět jezdí v režimu 2 + 1 + 1. „Všechny řidiče prosíme především o dodržování stanovených rychlostí v místě, a to nejen kvůli bezpečnosti své ale hlavně našich pracovníků,“ doplnila Štočková.

V rámci oprav dálnice D8 u Prahy, které začaly v létě 2017, již proběhly práce ve středním dělícím pásu, oprava jednoho dálničního mostu u Zdib a oprava povrchu vozovky v pravém a připojovacím pruhu části dálnice z Ústí nad Labem na Prahu. Nyní následuje kompletní oprava povrchu vozovky v levém pruhu. V příštím roce proběhne ještě oprava druhého dálničního mostu na D8 u Zdib. Opravy povrchu vozovky v části dálnice z Prahy na Ústí nad Labem proběhly již v roce 2014.

Tagy D8 dálnice oprava stavebnictví
1 komentář