Požár zastavil koridor u Ostravy, vlaky nabíraly tříhodinová zpoždění

Hasiči likvidují požár podél koridoru mezi Ostravou a Přerovem. Foto: HZS ČRHasiči likvidují požár podél koridoru mezi Ostravou a Přerovem. Foto: HZS ČR

Jedna z nejvytíženějších tuzemských železničních tepen byla dnes několik hodin uzavřená. Provoz na koridoru jižně od Ostravy zastavil po poledni

Jedna z nejvytíženějších tuzemských železničních tepen byla dnes několik hodin uzavřená. Provoz na koridoru jižně od Ostravy zastavil po poledni požár okolního porostu. Hořelo na dvou úsecích, Suchdol – Polom a Jistebník – Studénka. Vlaky se znovu rozjely až krátce před čtvrtou hodinou, některé nabraly i více než tříhodinové manko. 

Podle tiskové zprávy Hasičského záchranného sboru byla příčinou je technická závada na brzdovém systému jednoho z projíždějících vlak. K trati bylo vysláno celkem patnáct hasičských jednotek. 

Správa železniční dopravní cesty vlaky zastavila na žádost hasičů. Dá se přitom očekávat, že spoje všech dopravců budou dohánět zpoždění i nadále během dne kvůli obratu souprav. „Náhradní autobusovou dopravu se bohužel nepodařilo zajistit,“ píší České dráhy na svých stránkách. 

Letos jde už o několikátý případ, kdy požár podél trati zastavil provoz. V červnu došlo například k zastavení provozu na koridoru kvůli požáru u Lovosic, na konci července pak na trati Bakov nad Jizerou – Česká Lípa. Podle předběžných výsledků požár způsobila jiskra od vlaků s technickou závadou brzd. 

Tagy koridor požár
6 komentářů