Poslední pozitivní čísla Letiště Praha. V únoru rostlo o tři procenta, dnes letí jen 7 spojů

Prázdné Letiště Václava Havla v neděli 15.3.2020. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comPrázdné Letiště Václava Havla v neděli 15.3.2020. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Letiště Praha dosáhlo v únoru mírného nárůstu počtu cestujících i přes rostoucí příznaky celosvětového oslabení poptávky po létání kvůli pandemii

Letiště Praha dosáhlo v únoru mírného nárůstu počtu cestujících i přes rostoucí příznaky celosvětového oslabení poptávky po létání kvůli pandemii koronaviru. Na mnoho měsíců jde o poslední meziroční nárůst.

Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků za únor. Odbavením Letiště Praha prošlo 1,008 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o 3,05 %. Nejvíce lidí cestovalo v tomto období do Londýna, Paříže, Amsterdamu, Moskvy či Frankfurtu.

Provozní výsledky za únor již částečně ovlivnil pokles počtu cestujících způsobený pozastavením provozu přímých linek z České republiky do Číny. Tyto linky však tvoří přibližně jen 1 % celkového provozu letiště. „I přesto, že počet cestujících v únoru meziročně rostl, v březnu očekáváme s ohledem na aktuální vývoj situace kolem šíření nákazy koronaviru a snižující se poptávky v leteckém provozu po celém světě výrazný pokles v počtu cestujících i pohybů letadel,“ uvedla mluvčí Letiště Kateřina Pavlíková.

Letiště zatím zůstává v provozu jako jediné pro osobní dopravu v zemi. Počty linek ale rychle klesají, dnes je plánováno pouze sedm odletů. Letiště situaci vyhodnocuje a zvažuje další opatření. „Může například dojít k dočasnému uzavření některých letadlových stání, nástupních čekáren, celých nástupních prstů či terminálů, a to než se situace opět stabilizuje. V tuto chvíli však Letiště Václava Havla Praha zůstává otevřené pro všechny přílety a odlety,“ dodala Pavlíková.

Tagy letiště praha omezení letů kvůli koronaviru
15 komentářů