Polský LOT odkládá o dva měsíce start letů z Ostravy

Bombardier Dash 8 Q-400 v barvách LOT. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia CommonsBombardier Dash 8 Q-400 v barvách LOT. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia Commons

Polský dopravce opět posunul start letů mezi Ostravou a Varšavou až na nový zimní letový řád.

Letecká společnost LOT Polish Airlines nespustí 1. září provoz nové pravidelné linky z Ostravy do Varšavy. Termín zahájení posunula zatím na konec října.

Vyplývá to z dat v rezervačním systému i z e-mailu cestujícím se zakoupenými letenkami na termíny od září, které LOT začal rozesílat včera.

LOT původně plánoval linku začít už na konci března, start ale zastavila pandemie koronaviru. Dopravce na dotaz nereagoval, současná slabá poptávka po létání ale může být hlavním důvodem, proč dopravce start nového spojení dál odkládá. Plánované linky z Česka kvůli pandemii nezavedli ani jiní dopravci: například American Airlines do Chicaga nebo Bamboo Airways do Hanoje.

Od nového zimního letového řádu je LOT podle rezervačního systému celkem optimistický, nabídne deset spojení týdně z Ostravy. Létat bude každý den, v úterý, čtvrtek a pátek dvakrát denně. LOT na linku nasadí turbovrtulová letadla Bombardier Dash 8 Q400. LOT z Česka létá aktuálně dvakrát denně mezi Prahou a Varšavou.

Rozhodnutí polského dopravce znamená, že Letiště Ostrava bude mít nejméně do konce října jedinou pravidelnou linku: Ryanair do Londýna. Moravskoslezský kraj za poslední dobu přitom zkusil několikrát na mošnovské letiště přilákat dopravce, ale neúspěšně. Už při oznámení nové linky kraj oznámil, že linku bude dotovat deseti miliony korun ročně.

Tagy Letiště Ostrava LOT Polish Airlines OSR OSR-WAW varšava WAW
11 komentářů