Polsko láká. RegioJet i Leo Express nabídnou více spojů

Jednotka Stadler Flirt dopravce Leo Express. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt dopravce Leo Express. Foto: Leo Express

Čeští dopravci před létem opět o něco zahustí spoje z České republiky do jižního Polska. RegioJet od dnešního dne rozšiřuje

Čeští dopravci před létem opět o něco zahustí spoje z České republiky do jižního Polska. RegioJet od dnešního dne rozšiřuje nabídku autobusových spojů z a do Krakova, nově přidal ranní spoj z Krakova (odjezd v 8:00 hodin) a Katowic (odjezd v 9:15) do Ostravy-Svinova (příjezd v 10:30).

Garantuje přitom přestup na vlak RegioJetu ve směru Praha (příjezd v 14:13). V opačném směru má pak nový spoj návaznost v Ostravě-Svinově na vlak RegioJetu z Prahy (odjezd v 7:47). Odjezd autobusu z Ostravy je v 11:10, příjezd do Katowic ve 12:25 a do Krakova v 13:40.

„Díky zavedení nového spoje rozšiřuje RegioJet na dvojnásobek počet spojení mezi Prahou/Ostravou a Katovicemi/Krakovem,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Pozadu nechce zůstat ani Leo Express, který 28. června zavede denní provoz na vlakové lince Praha – Krakov. Aktuálně jde jen o víkendový spoj. Od 1. června rozšiřuje Leo Express i své minibusové spojení mezi Ostravou a letištěm v Katovicích, které bude nově zajíždět do muzea v Osvětimi, zábavního parku Energylandia a na krakovské letiště. Prodlouží se i minibusová linka z Krakova do Košic, která bude ve vybrané dny zajíždět až na letiště, kde bude sladěna s lety Turkish Airlines.

Pro cestu do Krakova lze využít i přímých spojů Českých drah, které z Prahy vypravují jeden denní a jeden noční spoj. Ten jede přes Krakov až do Varšavy.

Tagy Krakov LEO Express Polsko RegioJet
19 komentářů