Polská Pesa získala v Německu se zpožděním schválení motoráků pro Allgäu

Motorák Pesa Link pro DB. Autor: Pesa Bydgoszcz/Zbygniew Panow, pzstudio.plMotorák Pesa Link pro DB. Autor: Pesa Bydgoszcz/Zbygniew Panow, pzstudio.pl

Polský výrobce vlaků Pesa Bydgoscz získal od německého drážního úřadu EBA schválení pro své motorové jednotky Link řady 633 určené

Polský výrobce vlaků Pesa Bydgoscz získal od německého drážního úřadu EBA schválení pro své motorové jednotky Link řady 633 určené pro historickou oblast Allgäu na jihu Německa. Uvedla to polská média. Společnost DB Regio (DB Regio Allgäu-Swabia) získala smlouvu na provozní soubor už v roce 2014 s platností od prosince 2018. Od stejného data měly jezdit i nové polské vlaky.

Celkem jde o sérii 26 tříčlánkových vozidel. Podle zástupců Pesy budou všechna dodána do září, první dva vlaky už jsou v depu DB Regio v Kemptnu.

„Navzdory obtížím způsobeným epidemií chceme plán dodávek pro DB realizovat. Museli jsme například vyřešit problém přejímky vozidel během epidemie. Dohodli jsme se, že bude probíhat ve dvou fázích: první v Bydgoszczi a druhá již za účasti Deutsche Bahn v Kemptnu,“ uvedl manažer Pesy pro Německo Jacek Niedziela.

Pesa dodala do Německa zatím 46 Linků, které jsou provozovány v oblasti Sauerland a v Hesensku. Přitom Německo se firmě málem stalo osudným. DB podepsaly s Pesou v roce 2012 rámcovou smlouvu na dodávku až 470 těchto motorových jednotek, kvůli zpoždění dodávek ale část vlaků neodebraly. To byl jeden z důvodů, kvůli kterým se Pesa dostala do potíží a v roce 2018 ji musel zachraňovat stát.

Nově schválilo provoz motoráků od Pesy i Bělorusko.

Tagy Deutsche Bahn EBA Link Pesa Bydgoszcz
30 komentářů