Policie shání nové motorky, první soutěž zrušila. Nepřišla jediná nabídka

Policejní motocykl Yamaha. Foto: Policie ČRPolicejní motocykl Yamaha. Foto: Policie ČR

Policie vypsala velkou zakázku na nové motocykly s policejní výbavou. Shání 55 strojů, tedy téměř pětinu všech stávajících motocyklů v

Policie vypsala velkou zakázku na nové motocykly s policejní výbavou. Shání 55 strojů, tedy téměř pětinu všech stávajících motocyklů v policejních barvách, majákem a další policejní výbavou.

Zakázku za třicet milionů korun vypsalo ministerstvo vnitra už podruhé, protože do první soutěže nepřišla jediná nabídka.

Podle Evy Kropáčové z tiskového oddělení provozuje Policie České republiky 431 motocyklů s průměrným stářím 13 let. Z toho je 98  motorek bez policejní výbavy s průměrným stáří 21 let, s policejní výbavou jich je 338 a v průměru mají stáří deset let.

Zakázka je rozdělená na dvě části: na 40 a 15 kusů. Požadované motocykly mají zvládnout rychlost nejméně 200 kilometrů za hodinu, obsah motoru má být 1100 ccm a výkon nejméně 90 kW. Liší se v jediné položce výbavy: 15 má být bez tempomatu, 40 s tempomatem.

Policie přijímá nabídky na motorky do začátku července. Financovat je chce z Fondu zábrany škod, kam přispívá každý plátce povinného ručení. Dodané mají být do konce listopadu.

Tagy policejní motocykly
3 komentáře