Policie opět řeší nastražené kamení na trati, najel do nich vlak Českých drah

Najetí vlaku do kamenů na trati u Kadaně. Foto: Policie ČRNajetí vlaku do kamenů na trati u Kadaně. Foto: Policie ČR

Policie případ prověřuje jako obecné ohrožení.

S více než týdenním zpožděním informovala chomutovská policie o dalším případu najetí vlaku do nastražených kamenů na trati. Případ prověřuje jako obecné ohrožení, hledá svědky události.

K incidentu došlo u osobního vlaku z Děčína do Kadaně v pondělí 7. října v 16:42 mezi zastávkami Kadaň-Prunéřov a Kadaň-Bystřice. „Když si strojvedoucí kameniva rozmístěného na koleji všiml, začal okamžitě brzdit, vlak ale zastavit nestačil. Krátce předtím dotyčný u kolejí uviděl skupinku asi šesti až osmi dětí, které mohly kameny na koleje naklást,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Podle ní kameny způsobily poškození koleje na zhruba 50 metrech, stejně tak i kol lokomotivy. Trať byla na více než tři hodiny uzavřena, nikomu se nic nestalo. Ve vlaku cestovalo 20 lidí.

Policie žádá cestující z vlaku nebo další svědky o poskytnutí informací k případu. Informace mohou sdělit osobně nebo telefonicky přímo na obvodním oddělení Policie ČR v Kadani, kam se mohou obrátit na linku 974 434 700.

Podobné případy řeší policie na řadě míst v zemi každý rok opakovaně, o několika událostech jsme informovali zde.

Najetí vlaku do kamenů na trati u Kadaně. Foto: Policie ČRNajetí vlaku do kamenů na trati u Kadaně. Foto: Policie ČRNajetí vlaku do kamenů na trati u Kadaně. Foto: Policie ČR
Tagy České dráhy nastražené kamení Policie České republiky
18 komentářů