Policie nakoupí až 136 vozidel Volkswagen Transporter za téměř 300 milionů korun

VW Transporter v barvách Policie České republiky. Foto: Kraj VysočinaVW Transporter v barvách Policie České republiky. Foto: Kraj Vysočina

Nový kontrakt je na čtyři roky, auta budou sloužit u pořádkových jednotek.

Velká modernizace flotily Policie České republiky pokračuje. Po nedávno uzavřených smlouvách na nákup osobních aut zasmluvnilo ministerstvo vnitra dodávku až 136 aut Volkswagen Transporter ve výjezdovém provedení. Dodá je největší dealer značky v Česku, společnost Porsche Inter Auto.

Vyplývá to z dat v registru smluv. Hodnota zakázky je 297 milionů korun bez DPH. Verze pro šest lidí vyjde na 2,195 milionu korun bez DPH za kus, sedmimístná nepatrně levněji. Není zatím veřejné, zda se do soutěže ještě někdo přihlásil, zpráva zadavatele nebyla dosud na profilu zveřejněna.

Smlouva je postavena jako rámcová, policie může odebrat až 90 vozů v provedení pro 6 osob a 46 ve verzi pro 7 cestujících, nemusí odebrat všechny. Smlouva je na čtyři roky, dealer má čas 300 dnů na dodání auta po první objednávce. Půjde o model Volkswagen Transporter 4 Motion DSG, tedy s automatickou převodovkou. Podle konfigurace bude mít dvoulitrový motor na naftu s výkonem 150 kW.

Transportery u policie dlouhodobě jezdí, nedávno PČR uzavřela zakázku na 100 kusů pro dopravní policii. Nový kontrakt se týká výjezdových vozidel pro pořádkové jednotky.

Tagy Policie České republiky Porsche Inter Auto Volkswagen Transporter
41 komentářů