Podél nového úseku D11 začne stavba protihlukových stěn

D11 Hradec Králové - Jaroměř. Foto: Královéhradecký krajD11 Hradec Králové - Jaroměř. Foto: Královéhradecký kraj

Stěny se budou stavět na základě memoranda mezi ŘSD a Hradcem Králové.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v příštích týdnech se stavbou nových protihlukových stěn podél dálnice D11 u Hradce Králové. Budou chránit před hlukem část Hradce Králové Svobodné Dvory a Chaloupky, vyrostou i podél obcí Stěžery, Světí a Všestary.

Jde o stavbu stěn podél úseku Hradec Králové – Smiřice, který byl otevřen v prosinci 2021. ŘSD již loni získalo stavební povolení, nyní dokončilo soutěž na zhotovitele. Zakázku za 97 milionů korun získala podle registru smluv společnost Firesta-Fišer, rekonstrukce, stavby.

Během stavby bude zachován provoz 2+2. Omezení se bude týkat zúžení pruhů a snížení rychlosti. Konkrétní podoba dopravního omezení bude navržena zhotovitelem stavby a povolena silničním správním úřadem,“ uvedla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. Stavba potrvá sedm měsíců.

Stěny vzniknou na základě memoranda s Hradcem Králové. Historie zatím nepostavených protihlukových zábran sahá do roku 2018. Tehdy se proti stavbě dálnice odvolalo město Hradec Králové. Podle něj nebyla ochrana proti hluku dostatečná a město si tak nechalo zpracovat studii. Následně ale došlo k dohodě a podpisu memoranda mezi ŘSD a Hradcem Králové.

Tagy D11 Hradec Králové PHS Protihlukové stěny Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
2 komentáře