Poblíž Moravské zemské knihovny vznikne nová zastávka MHD, radní vybrali projektanta

Moravská zemská knihovna v Brně. Autor: Frettie – Vlastní dílo, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8539713Moravská zemská knihovna v Brně. Autor: Frettie – Vlastní dílo, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8539713

Cesta do Moravské zemské knihovny nebo na magistrátní odbory sídlící na Kounicově 67 v Brně má být pohodlnější. Město vybralo

Cesta do Moravské zemské knihovny nebo na magistrátní odbory sídlící na Kounicově 67 v Brně má být pohodlnější. Město vybralo projektanta, který v blízkosti navrhne novou zastávku MHD. O vybudování zastávky se uvažuje téměř dvacet let.

„Její potřeba vyvstala už se vznikem nové budovy Moravské zemské knihovny v roce 2001. V jejím sousedství sídlí také odbor dopravně-správních činností, kam si občané chodí vyřizovat řidičské průkazy nebo přepis vozidla. Místo sice obsluhují jak tramvajové, tak trolejbusové linky, ale leží téměř uprostřed mezi zastávkami MHD a docházková vzdálenost k němu je z některých i 500 či 600 metrů,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Radní tento týden vybrali zhotovitele, který k zastávce vypracuje projektovou dokumentaci. Zakázku získala firma F.E.D., která práce provede za 449 tisíc korun bez DPH. „Cenu se nám podařilo vysoutěžit asi o sto tisíc nižší, než jsme předpokládali,“ doplnil radní pro investice David Grund. Samotná stavba zastávky by měla proběhnout příští rok.

V místě vznikne obousměrná zastávka s nástupními ostrůvky, které obslouží tramvajové i trolejbusové linky. Ostrůvky budou bezbariérové, podél jízdních pruhů budou opatřeny zábradlím.

Tagy brno Moravská zemská knihovna zastávka
17 komentářů