Po třech letech zpět v provozu. V Abú Dhabí přistála první reaktivovaná A380 Etihadu

Airbus A380 Etihad Airways Zdroj: Flickr.com - Mark HarkinAirbus A380 Etihad Airways Zdroj: Flickr.com - Mark Harkin

Etihad uzemnil svých deset Airbusů A380 podobně jako ostatní dopravci krátce po vypuknutí celosvětové pandemie.

Na letišti v Abú Dhabí přistál v minulých dnech první reaktivovaný Airbus A380 letecké společnosti Etihad. Stroj s registrací A6-APG přeletěl na hlavní základnu druhého největšího emirátského dopravce z francouzského letiště Tarbes, kde byl odstaven. Etihad uzemnil svých deset Airbusů A380 podobně jako ostatní dopravci krátce po vypuknutí celosvětové pandemie v dubnu roku 2020. O rok později jich pět přesunul na zmíněné letiště Tarbes, dalších pět poslal na dlouhodobé odstavení do španělského Teruelu.

Není to přitom tak dávno, co tehdejší šéf Etihadu Tony Douglas nepředpokládal, že by dopravce ještě někdy vrátil superjumba zpátky do provozu. Prudký nárůst poptávky ze strany cestujících však donutil aerolinku změnit rozhodnutí. Podle dřívějších vyjádření by měla letos reaktivovat ještě tři další uzemněné Airbusy A380, spolu s nedávno přelétnutým by měly obsluhovat lety z Abú Dhabí do Londýna na letiště Heathrow.

Superjumba Etihadu nabízí kromě běžných cestovních tříd také jednu naprostou exkluzivitu – nejluxusnější cestovní třídu v komerční letecké dopravě. Nazývá se The Residence a jde o soukromou kajutu se třemi místnostmi a vlastním komorníkem. Na palubě letounu se nachází jen jedna a disponuje obývacím pokojem, ložnicí i koupelnou. V minulosti se ceny letenek do tohoto „apartmá“ pohybovaly v řádu vyšších statisíců. Nasazena by měla být také v reaktivovaných letounech.

The Residence
Zdroj: Etihad AirwaysAirbus A380 v barvách Etihad Airways. Foto: Etihad AirwaysAirbus A380 Etihad Airways
Zdroj: Flickr.com - Mark Harkin
Tagy A380 Airbus Airbus A380 Etihad Etihad Airways
Žádné komentáře