Po Liberci začalo jezdit dalších osm autobusů SOR NS 12

Autobus SOR NS 12 v barvách Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJAutobus SOR NS 12 v barvách Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJ

Liberecký dopravní podnik má opci ještě na dalších 8 vozidel. Za poslední rok dorazilo do liberecké MHD 22 nových autobusů.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) zařadil v těchto dnech do provozu dalších osm nových autobusů SOR NS 12. Jde o dodávku autobusů z rámcové smlouvy na 20 vozidel od společnosti SOR Libchavy. První čtyři dorazily do Liberce v prosinci. DPMLJ počítá s využitím opce na dalších osm autobusů, zatím ji ale ještě nezasmluvnil.

Nové autobusy vyjdou každý na 5,15 milionu korun bez DPH. SOR loni v soutěži těsně porazil dealera Iveca Tezas Servis. Novými autobusy na naftový pohon budou postupně nahrazována současná vozidla staršího typu tvořící flotilu sta autobusů městské dopravy v Liberci.

Autobusy pojmou 105 cestujících, z toho je 29 míst k sezení. Vozidla splňují emisní normu Euro 6, jsou vybaveny celovozovou klimatizací a USB zásuvkami.

Za poslední rok se v Liberci objevilo 22 nových autobusů, na podzim převzal deset autobusů Solaris Urbino 18 na zemní plyn. Současně DPMLJ nakoupil několik starších autobusů od jiných dopravců.

Autobus SOR NS 12 v barvách Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJAutobus SOR NS 12 v barvách Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJInteriér autobusů SOR NS 12 pro provoz v Liberci. Foto: DPMLJInteriér autobusů SOR NS 12 pro provoz v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJ
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR Libchavy SOR NS 12
31 komentářů