Po kolejích i v pohorkách. Švýcarsko přiblíží cyklus inspirativních přednášek

Via Albula, pěší trasa kolem Albulabahn. Foto: Rhätische BahnVia Albula, pěší trasa kolem Albulabahn. Foto: Rhätische Bahn

Láká vás navštívit zemi mistrů světa v cestování vlakem, ale nevíte, jaké jízdenky si koupit nebo kterou z oblastí si

Láká vás navštívit zemi mistrů světa v cestování vlakem, ale nevíte, jaké jízdenky si koupit nebo kterou z oblastí si vybrat? Switzerland Tourism letos odstartuje poprvé cyklus přednášek o cestování po Švýcarsku zejména vlakem, ale klidně i pěšky.

V celkem dvanácti městech se můžete vydat na velkou rodinnou výpravu po kolejích a v pohorkách do švýcarských Alp s nadšeným železničním cestovatelem a autorem úspěšných knižních průvodců Petrem Čermákem. Jeho poslední kniha Švýcarsko po kolejích a v pohorkách: 33 výletů pro celou rodinu přináší řadu tipů, kde si užít nejen vlaky, ale i krásnou přírodu.

Budete překvapeni, kam až se dá vyjet ve Švýcarsku vlakem a jaké dobrodružné výpravy mohou v Alpách zvládnout i předškolní děti. Prozkoumejte tajemství lucernské dračí skály, vydejte se za příběhy švýcarského národního hrdiny Wilhelma Tella, jděte po stopách ledovců i dinosaurů. Poznejte Švýcarsko jako překvapivě přívětivý rodinný ráj.

První plánovaná přednáška se uskuteční již 21. 1. 2019 v Plzni v 18 hodin v hotelu Courtyard by Marriott Pilsen, Sady 5. května 57. Všechny přednášky jsou zdarma.

Na místě pro vás budou připraveny aktuální turistické materiály Switzerland Tourism a možnost zakoupení cestovatelských bedekrů Petra Čermáka. Pro všechny účastníky bude připravena soutěž o pobyt ve Švýcarsku se společností Interhome a další zajímavé švýcarské ceny.

Petr Čermák je nadšený železniční cestovatel a turistický průvodce je celoživotním obdivovatelem a velkým fanouškem železnic. Nejvíc mu učarovaly dráhy ve Švýcarsku. Zajímají ho poutavé příběhy spojené s budováním železnic v drsném alpském terénu, vyhledává horské túry po stopách stavitelů těchto drah a rád své zážitky a zkušenosti předává dál.

Další přednášková místa:
25. 1. Ostrava
31. 1. České Budějovice
6. 3. Olomouc
9. 3. Hradec Králové
15. 3. Liberec
21. 3. Brno
13. 4. Praha
17. 4. Ústí nad Labem
27. 4. Třeboň
8. 6. Kutná Hora

Bližší informace k celému přednáškovému turné naleznete na webových stránkách Switzerland Tourism – MojeSvycarsko.com.

Tagy Switzerland Tourism
6 komentářů