Po autobusech a trolejbusech omezí v Brně i tramvaje, téměř nikdo nejezdí

Tramvaj v Masarykově ulici. Foto: KDU-ČSL Brno-středTramvaj v Masarykově ulici. Foto: KDU-ČSL Brno-střed

Dopravní podnik města Brna převede od úterý tramvajové linky na prázdninový jízdní řád. Podnik tak rozšířil opatření, které už od

Dopravní podnik města Brna převede od úterý tramvajové linky na prázdninový jízdní řád. Podnik tak rozšířil opatření, které už od minulého týdne kvůli nákaze koronavirem platí u autobusových a trolejbusových linek.

„Obsazenost spojů se ve špičkách pohybuje okolo 20 procent, mimo špičky je ještě nižší. Stále však chceme udržet komfortní a bezpečné cestování, prodloužení intervalů mezi spoji proto částečně vyrovnáme nasazováním většího počtu velkokapacitních vozidel a souprav,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Dopravní podnik také pokračuje v časté očistě vozů. Kromě každodenní dezinfekce všech vozů po příjezdu do vozoven provádí jejich čištění i na konečných zastávkách, na což je vyčleněno sedm stálých a jedna mobilní četa. Pracovníci se zaměřují na madla a rukojeti, každý vůz by měl projít čistěním dvakrát denně.

Pro rozvoz potravin a pomoc seniorům, které organizuje město Brno, dal dopravní podnik k dispozici čtyři vozy běžně sloužící pro službu Senior bus a také dvacítku řidičů.

K omezení provozu přistoupila většina měst, kde je MHD. Podle prázdninového jízdního řádu jezdí i tramvaje a metro v Praze.

 

Tagy brno DPMB koronavir tramvaje
14 komentářů