Plzeňské městské dopravní podniky mají po 16 letech nového ředitele

Nová tramvaj EVO2 pro Plzeň. Foto: PMDPNová tramvaj EVO2 pro Plzeň. Foto: PMDP

V čele Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) došlo 16 letech k výměně ředitele. Michala Krause, který na konci června nečekaně

V čele Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) došlo 16 letech k výměně ředitele. Michala Krause, který na konci června nečekaně skončil, nahradil Jiří Ptáček, který dosud ve firmě zastával post dopravně provozního ředitele.

O jeho jmenování rozhodlo představenstvo městské společnosti. Stalo se tak na základě doporučení výběrové komise, která vybírala z několika kandidátů na tuto pozici. „Jiří Ptáček byl pověřen vedením společnosti po odchodu Michala Krause od 1. 7. letošního roku. Během tohoto období splnil veškerá naše očekávání, která jsme na tuto pozici kladli. Disponuje patřičnou odborností, dostatečnými zkušenostmi a výhodou je i znalost prostředí jak ve firmě, tak ve vztahu k ostatním spolupracujícím institucím a subjektům v Plzni,“ uvedl předseda představenstva a náměstek primátora Roman Zarzycký. Podle něj očekávají od Ptáčka další rozvoj společnosti. Mezi nejvýznamnější nadcházející projekty patří rekonstrukce tramvajové vozovny na Slovanech a projekt metropolitního dispečinku.

Jiří Ptáček se narodil v Plzni, vystudoval Střední průmyslovou školu dopravní, následně Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině. Je členem Sektorové rady pro dopravu a logistiku a držitelem osvědčení o odborné způsobilosti k provozování silniční osobní a nákladní dopravy. Ve společnosti je od dubna 2000, přičemž prošel postupně pozicemi asistent dopravně provozního ředitele, vedoucí oddělení dopravních informačních systémů, vedoucí střediska řízení provozu a do současnosti pracoval na pozici dopravně provozního ředitele.

Tagy Jiří Ptáček Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
1 komentář