Plechy už dostávají tvar. Dráhy ukázaly, jak vznikají push-pully pro Beskydy

Výroba netrakčních souprav typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhyVýroba netrakčních souprav typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhy

České dráhy na svém twitteru ukázaly první obrázky vznikajících netrakčních souprav pro Moravskoslezský kraj. Vyrábí je ostravská strojírna Škoda Vagonka.

České dráhy na svém twitteru ukázaly první obrázky vznikajících netrakčních souprav pro Moravskoslezský kraj. Vyrábí je ostravská strojírna Škoda Vagonka.

První z pěti objednaných push-pull souprav pro trať Ostrava – Frenštát pod Radhoštěm by měla být nasazena příští rok na jaře. V souvislosti s tím budou na uvedenou trať nasazeny i modernizované dieselové lokomotivy řady 750.7. Vlaky mají mít klimatizaci, wifi, zásuvky a bezbariérový přístup.

Nemusí přitom zůstat pouze u pěti vyrobených souprav. Škoda Transportation projekt zřejmě využije i k vývoji nástupce CityElefantů, když k netrakční soupravě doplní hnací vůz. Dvoupodlažní elektrická jednotka jí od ukončení výroby elefantů v nabídce zatím chybí.

Výroba netrakčních souprav  typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhyVýroba netrakčních souprav typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhyVýroba netrakčních souprav typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhyVýroba netrakčních jednotek typu push-pull pro Moravskoslezský kraj. Pramen: České dráhyLokomotiva 750.7. Autor: Bc. Fiip Španihel – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16052786Podoba souprav push-pull pro Moravskoslezský kraj. Foto: Škoda Transportation

 

Tagy České dráhy Moravskoslezský kraj push-pull soupravy Škoda Vagonka Top
140 komentářů