Piloti na telefonu, exkurze do letadel. American Airlines chystají návrat 737 MAX

Boeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: BoeingBoeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: Boeing

American Airlines už mají v rezervačním systému první lety s 737 MAX.

Letecká společnost American Airlines chce už v prosinci létat s Boeingy 737 MAX, které jsou od prosince celosvětově uzemněné. V rezervačním systému se objevily lety od 29. prosince z letiště La Guardia v New Yorku do Miami. Dopravce chystá řadu kroků, kterými chce cestujícím vrátit důvěru v letouny, v nichž zahynuly více než tři stovky cestujících.

Podle americké televizní stanice CNBC plánuje dopravce například exkurze pro veřejnost do odstavených letadel. Jiným krokem pro získání důvěry má být možnost telefonovat si s piloty. Ti mají odpovídat na dotazy, zda a proč je letadlo bezpečné.  Vyplývá to z informací, které měl podle CNBC sdělit provozní šéf American Airlines David Seymour. Podle American Airlines cestující pilotům důvěřují, a proto by měli mít pasažéři možnost se na ně ještě před letem obrátit s dotazy.

American Airlines bude ještě před letem cestující informovat, že na jejich let má být nasazen Boeing 737 MAX a nabídne jim možnost bezplatné změny.

Plán se ale nelíbí odborářům. „Je 346 důvodů, proč bychom měli být ohleduplní a nevytvářet PR kampaň,“ řekl mluvčí odborového sdružení pilotů Allied Pilots Association Dennis Tajer v narážce na počet mrtvých při nehodách letadla Lion Air a Ethiopian Airways. American Airlines plánují pro piloty lety na simulátorech před návratem do provozu.

Tagy american airlines uzemnění letadel 737 MAX
10 komentářů