dkv-spojujeme

Pátá jednotka Leo Express vyjede příští týden, firma začala prodávat ponožky

Jednotka Stadler Flirt. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt. Foto: Leo Express

Leo Express začal prodávat jízdenky na spoje, které byly téměř rok a půl zrušené kvůli loňské havárii jednotky Stadler Flirt

Leo Express začal prodávat jízdenky na spoje, které byly téměř rok a půl zrušené kvůli loňské havárii jednotky Stadler Flirt v Přerově. Pátá jednotka má po několika odkladech vyjet 23. listopadu.

Nasazení páté jednotky potvrdil mluvčí Leo Expressu Emil Sedlařík. „Vzhledem ke složité několikastranné komunikaci a právním aspektům došlo k průtahům a jednotku nebylo možno nasadit dříve. I tak se v porovnání s jinými opravami jedná o velmi rychle opravenou jednotku. Cestujícím se omlouváme za případné potíže spojené s průtahy,“ řekl Sedlařík.

Leo Express původně převzal pátou jednotku už na konci srpna a plánoval start v září, nakonec stojí téměř dva měsíce v Bohumíně odstavená. Důvodem byl spor mezi dopravcem, pojišťovnou a společností Stadler o celkovou cenu opravy a její úhradu.

Od 23. listopadu se vrací do jízdního řádu vlaky 1354 (6.07 z Bohumína), 1355 (10.10 z Prahy), 1364 (14.12 z Bohumína) a 1365 (18.10 z Prahy). S novým jízdním řádem v prosinci nedochází u Leo Expressu k zásadním změnám, pouze většinou k posunům v řádu minut.

Leo Express přišel i s netradiční nabídkou pro cestující. Ve vlaku začal prodávat pletené Ponožky od babičky. Jde o projekt obecně prospěšné společnosti Elpida, která se zaměřuje na pomoc seniorům a jejich integraci. „Chceme, aby se cestující v našem vlaku cítili jako doma,“ vysvětlil Sedlařík. Jeden pár vyjde na 299 Kč, plná částka putuje pletařkám. „O ponožky je mezi našimi cestujícími zájem a s blížícími se vánočními svátky očekáváme jeho zvýšení,“ dodal Sedlařík.

Tagy LEO Express stadler flirt
13 komentářů