dkv-spojujeme

Parkovací zóny budou v Praze zdarma až do pondělí 13. dubna

Parkovací automat, foto: TSKParkovací automat, foto: TSK

(aktualizováno 22:08) Parkovací zóny v hlavním městě zůstanou pro řidiče zdarma do pondělí 13. dubna. Uvedl to dnes náměstek primátora

(aktualizováno 22:08) Parkovací zóny v hlavním městě zůstanou pro řidiče zdarma do pondělí 13. dubna. Uvedl to dnes náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Řidiči mohou v zónách bezplatně parkovat od poloviny března v souvislosti s opatřeními proti koronaviru. Zóny 16. března dočasně zrušila vláda svým nařízením. Den poté ale vláda opět rozhodla o tom, že budou zrušeny až do konce nouzového stavu.

„Pokud se nic nezmění, začnou znovu fungovat v úterý 14. dubna od 08:00. Dnes končí vládní nařízení a zatím nikdo neřekl, co bude dál. Nebudeme čekat na povel. Pražané musí být informovaní a odpovídajícím způsobem si dopředu naplánovat život,“ uvedl Scheinherr.

V zónách placeného parkování mohou nadále stát všechny automobily zdarma. Platí to i pro takzvané modré zóny, které jsou určeny obvykle jen pro místní obyvatele a podnikatele. Rezidenti v zónách platí 1200 korun ročně.

Kabinet zrušil zóny na období od 16. března do 31. března jako jedno z opatření přijatých v souvislosti s pandemií koronaviru. Zatímco platnost ostatních opatření vláda v pondělí prodloužila, u takzvaných modrých zón to zatím neudělala. Nakonec ale na dnešním zasedání rozhodla parkování zdarma prodloužit.

ČTK

Tagy modré zóny parkování praha
7 komentářů