Parkovací rezervace úřadů budou v Brně platit jen přes den, na noc poslouží rezidentům

Rezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.czRezidentní parkování v Brně. Foto: www.parkovanivbrne.cz

Policie, Nejvyšší soud nebo krajský úřad budou mít rezervace jen přes den.

Město Brno chce rezidentům v centru zvýšit pravděpodobnost, že večer po návratu z práce zaparkují blízko svého bydliště. Rada proto rozhodla, že skoro 130 vyhrazených parkovacích stání sloužících veřejným institucím bude v noci sloužit obyvatelům. A o víkendech též.

„Na schůzi rady jsme schválili návrhy dodatků k nájemním smlouvám na parkovací místa s několika veřejnými institucemi, jako je Policie ČR, Nejvyšší soud nebo Jihomoravský kraj. Podle těchto dodatků se režim většiny nonstop vyhrazených parkovacích stání omezí pouze na denní dobu během pracovních dní; večer nebo o víkendu jsou tato místa nevyužitá, ale rezidenti na nich legálně zaparkovat nesměli. Toto chceme společně s městskou částí, která s iniciativou přišla, nastavit smysluplněji,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková.

Nová úprava se bude týkat například ulic Sokolská, Žerotínovo náměstí, Jezuitská, Bayerova, Botanická nebo Burešova. Po schválení dodatků radou bude následovat jejich podepsání dotčenými institucemi. „Na vyhrazené parkovací stání si vyřizují povolení zvláštního užívání komunikace, které se vydává na rok. Jakmile tedy skončí platnost těch aktuálně vydaných, lze upravit dopravní značení,“ doplnil radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Tagy Parkování v Brně
9 komentářů