Pardubické letiště hlásí za čtyři měsíce tolik cestujících, jako za celý rok 2015

Letiště Pardubice. Autor: Letiště PardubiceLetiště Pardubice. Autor: Letiště Pardubice

Letiště Pardubice za první čtyři měsíce téměř zdesetinásobilo v meziročním srovnání počty cestujících. Může za to především návrat ruských dopravců

Letiště Pardubice za první čtyři měsíce téměř zdesetinásobilo v meziročním srovnání počty cestujících. Může za to především návrat ruských dopravců a příchod Ryanairu.

Společnost East Bohemian Airport dnes zveřejnila data o počtech cestujících od ledna do dubna. Celkem branami letiště prošlo 58 777 cestujících, loni to bylo lehce přes šest tisíc pasažérů. Za první čtyři měsíce roku prošlo terminálem Jana Kašpara téměř tolik cestujících, jako za celý rok 2015, kdy letiště odbavilo 59 tisíc cestujících.

Naše společnost pokračuje v trendu navyšování počtu odbavených cestujících a tedy i výnosů. Na těch měla v první třetině roku nejvyšší podíl ruská klientela, která se do Pardubic pomalu vrací. V červnu začínají charterové lety a poměr se změní, pardubické letiště využijí převážně Češi k dovolenkovým cestám,“ uvedla ředitelka letiště Hana Šmejkalová. Letiště ale čeká v závěru roku uzavírka kvůli opravám dráhy.

Za celý loňský rok odbavilo letiště 88 tisíc cestujících, s dvěma novými pravidelnými linkami Ryanairu do Londýna a Alicante je téměř jisté, že loňské počty překoná. Jen na charterových linkách z Pardubic na Rhodos, do Burgasu, Heraklionu, Podgorice a Antalye očekává letiště kolem 20 tisíc cestujících.

Tagy Letiště Pardubice
Žádné komentáře