Pardubice se zpožděním otevírají nadjezd Kyjevská

Opravený nadjezd Kyjevská. Foto: Pardubice.euOpravený nadjezd Kyjevská. Foto: Pardubice.eu

Stavba nabrala zpoždění pět měsíců, je připravena na rozšíření.

Řidiči a cestující v Pardubicích budou mít od pátku opět plně průjezdný nadjezd Kyjevská přes železniční koridor. Stavba nabrala zpoždění pět měsíců. O otevření nadjezdu tento pátek informovalo město v tiskové zprávě. Nadjezd, který se využívá například pro cesty do nemocnice, byl zavřený od loňského března.

Vzhledem ke stáří mostu a dezolátnímu technickému stavu není divu, že se v rámci rekonstrukce objevilo pár komplikací v podobě azbestu v opláštění mostu a opravy pilíře, což nám trochu posunulo harmonogram, přesto i s tímto si stavbaři dokázali poradit a dokončit rekonstrukci tak, abychom s jarem mohli nadjezd znovu zprovoznit,“ uvedl k pětiměsíčnímu zpoždění primátor Pardubic Martin Charvát.

Most je jedinou spojnicí velké části Pardubic s nemocnicí. Byl zmodernizován nejen po technické stránce, jeho vozovka se navíc dočkala přípravy na budoucí rozšíření v podobě jednoho odbočovacího pruhu. „Rozhodli jsme se most v jeho jižní části připravit na rozšíření, a to z toho důvodu, aby bylo možné jej následně lépe napojit na areál nemocnice. Stejně tak bude most nyní lépe napojen k areálu bývalé továrny Tesla, který firma Link City postupně proměňuje v novou městskou čtvrť,“ dodává náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy Petr Kvaš. Na most se od pátku vrátí i trolejbusy.

Rekonstrukce nadjezdu začala v březnu loňského roku. Původní nadjezd sloužil nepřetržitě od roku 1964 a jeho obnovu pro město realizovalo konsorcium firem Silnice Group a  T.A.Q. Oprava vyšla na 265 milionů korun včetně DPH, většinu zaplatil Státní fond dopravní infrastruktury.

Tagy nadjezd Kyjevská pardubice
4 komentáře