Ostravu-Porubu čeká 14denní autobusová výluka, devět linek DPO pojede odklonem

Autobusy Solaris Urbino 18 CNG IV. generace. Zdroj: DPOAutobusy Solaris Urbino 18 CNG IV. generace. Zdroj: DPO

Důvodem výluky je oprava kruhového objezdu v křižovatce ulic 17. listopadu a Bedřicha Nikodéma.

Oprava kruhového objezdu v křižovatce ulic 17. listopadu a Bedřicha Nikodéma zkomplikuje na dva týdny autobusovou dopravu v Ostravě-Porubě. Celkem devět autobusových linek Dopravního podniku Ostrava (DPO) tak bude od pondělí 15. května do 29. května jezdit po odklonových trasách. Výluka se dotkne provozu na frekventovaných trasách v blízkosti obchodního centra Duha, konkrétně pak linek s čísly 40, 43, 44, 47, 48, 49, 58, 78 a 88.

„Snažili jsme se pro místní zajistit po dobu výluky hlavně spojení s vyhledávaným cílem – nákupním centrem s hypermarketem Globus. Upravili jsme proto trasu linky č. 49, která toto spojení umožní. Chtěli jsme také zachovat podobný počet spojů přes zastávky Bedřicha Nikodéma, Heyrovského a Jana Šoupala, a tak jsme zde odklonili linku č. 44,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Veřejné dopravě zůstane zpřístupněna pouze ulice Bedřicha Nikodéma. Průjezd opravovaným kruhovým objezdem po ulici 17. listopadu bude uzavřen. Na linkách budou platit výlukové jízdní řády vyvěšené na zastávkových označnících. Zastávky Duha a Pustkovec se přemístí.

Dopravce upozorňuje, aby cestující věnovali pozornost staničení spojů autobusových linek, protože například na zastávkách Slavíkova a Poruba, garáže dojde pro linku 49 k obrácenému směrování tras. Linky 35 a 39 pojedou po svých trasách beze změn. Odklonové trasy jednotlivých linek a umístění zastávek pro konkrétní spojení najdou cestující na webu.

Schéma dočasné autobusové dopravyZdroj: DPO

Schéma dočasné autobusové dopravy Zdroj: DPO

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava Poruba
2 komentáře