Ostravu čeká dvouměsíční výluka tramvají v Nádražní ulici

Zastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPOZastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPO

Půjde o jednu z největších tramvajových investic v Ostravě v letošním roce.

Cestující v Ostravě nebudou mít během prázdninových týdnů možnost dojet tramvají k hlavnímu nádraží. Dopravní podnik Ostrava (DPO) chce během července a srpna opravit a modernizovat tramvajovou trať v části Nádražní ulice v úseku mezi křižovatkami s ulicemi 30. dubna a ulicí Valchařskou.

Jde o jednu z největších stavebních akcí DPO na letošní rok, odhadované náklady jsou 95 milionů korun. Modernizace se bude týkat obou směrů. Tendr vypsal DPO včera. „Akce je naplánovaná v prázdninových měsících. Počítáme s úplným přerušením tramvajového provozu na ulici. Nádražní. Detailní organizace náhradní dopravy a přesný termín zahájení výluky bude stanoven až po jednání výlukové komise v následujících měsících,“ řekla mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová. V minulosti už v tomto úseku došlo k úpravě zastávky Důl Jindřich.

Zatím posledním modernizovaným úsekem tramvajové trati v Ostravě byla trať mezi zastávkami Josefa Kotase a Václava Jiříkovského, kde byla zvýšena rychlost na 80 km/h. V případě Nádražní ulice k takovému zrychlení nedojde, trať nevede po samostatném tělese.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Nádražní
13 komentářů