Ostravské jaro ve znamení výluk, cestování MHD zkomplikují rekonstrukce napříč městem

Ostravu čeká od dubna řada výluk. Linka číslo 3 bude odkláněna do Zábřehu. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czOstravu čeká od dubna řada výluk. Linka číslo 3 bude odkláněna do Zábřehu. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Tramvaje, trolejbusy i autobusy – všechny druhy ostravské dopravy se musejí od začátku příštího týdne připravit na dlouhodobé výluky. Některé potrvají až do konce léta.

Od pondělí 4. dubna odstartuje téměř pětiměsíční výluka na ulici Plzeňská. Opravami tam budou procházet mosty, které křižují dopravní tepnu na Ruské ulici.

Vlivem toho dojde ke změně organizace dopravy tramvajových linek číslo 3, 11, 12, 17 a 18. Tramvajová linka číslo 3 pojede mimo svou obvyklou trasu a skončí na točně v Zábřehu. Linka bude jako náhrada za tramvaj číslo 11. Ta počínaje 4. dubnem přejde do režimu nočního spoje. Linky číslo 12, 17 a 18 budou odkloněny přes zastávku SPORT ARÉNA. Cestující budou muset místo linky číslo 3 využít k dopravě linku číslo 12.

Náhradní doprava bude ve vyloučeném úseku na Plzeňské ulici částečně zajištěna spoji autobusových linek číslo 26 a 59A.

Omezení v Šenově i náhrada za trolejbusy  

Pětiměsíční omezení pak čeká i autobusové linky číslo 28 a 71 v Šenově. V pondělí tam totiž začnou práce na ulici Hlavní a Frýdecké.

Autobusy budou v místě odkloněny přes zastávku U Statku. „Část trasy linky číslo 28 (směr Šenov, náměstí) bude obsluhována linkou X28 s přestupem cestujících na zastávce Bartovice, Ještěrka (v obratišti),“ uvedl DPO na svých stránkách.

Do konce června pak omezení čeká také na trojici trolejbusových linek číslo 103, 105 a 113. Kvůli pracím na Bohumínské ulici (od křižovatky s ulicí Orlovskou dále směrem k D1) na trasu vyrazí místo trolejbusů autobusy.

Omezení v Plesné trvá, výluka bude přerušovaná

V pracovní dny se pak výlukové práce v Ostravě dotknou i autobusů v Plesné. Linky číslo 47 a 51 budou končit na zastávce Plesenka. Úsek do Nové Plesné se tak bude muset obejít bez obsluhy MHD. Kyvadlová náhradní doprava bude následně vedena linkou X51 ze zastávky Nová Plesná do Plesné.

Souhrnné informace o výlukách v Ostravě jsou dostupné zde.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO výluky
1 komentář