Ostrava a Brno mají získat přímé letecké spojení s Kyjevem, SkyUp už má povolení

SkyUp Airlines přistávají na Letiště Praha s prvním letem. Foto: Letiště PrahaSkyUp Airlines přistávají na Letiště Praha s prvním letem. Foto: Letiště Praha

Ukrajinský dopravce může nabízet z Česka až sedm linek.

Ukrajinská letecká společnost SkyUp chce otevřít další dvě nové linky z Česka. Nově plánuje spojit s ukrajinským hlavním městem Kyjevem také Ostravu a Brno.

Plány vyplývají z povolení, které udělila ukrajinská státní komise pro letectví. Rozhodnutí je na stránkách úřadu, jako první na něj upozornil server Avianews.

Podle rozhodnutí by měl dopravce z Ostravy létat třikrát týdně, z Brna dvakrát týdně. Povolení platí od dubna 2021. Pro obě letiště by šlo o vítanou vzpruhu ve skomírajícím provozu: z Ostravy aktuálně pravidelné spojení nabízí pouze polský LOT na lince do Varšavy a Prahy, z Brna aktuálně nelétá nikdo. Na jaře se má do Brna vrátit Ryanair s linkou do Londýna.

SkyUp aktuálně do Česka nelétá, před koronavirovou krizí nabízel spojení z Prahy do Kyjeva,  Lvova a Charkova. Aktuálně plánuje obnovu letů na březen (s výjimkou jednoho letu v lednu), od května chce začít létat ještě do Záporoží. Firma létala také z Pardubic do Kyjeva, lety plánuje obnovit v březnu. Konkurenci u leteckého spojení Česka s Ukrajinou ještě letos zvýšil Wizz Air s linkami z Pardubic do Lvova a Kyjeva.

Tagy BRQ KBP letecké spojení Česko - Ukrajina Letiště Brno Letiště Ostrava OSR SkyUp SkyUp Airlines
41 komentářů