dpp

Opravy zkomplikují dopravu na Černém Mostě. Dotknou se i výjezdu z autobusového terminálu

Chlumecká ulice a P+R parkoviště Černý Most. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czChlumecká ulice a P+R parkoviště Černý Most. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Práce se rozdělí do několika navazujících etap a dopravní opatření se tak mají průběžně měnit.

Na konci května začnou rozsáhlé opravy vozovky na rampách křížení Chlumecké a Ocelkovy ulice na pražském Černém Mostě. Rekonstrukce čeká i pomalý jízdní pruh na Chlumecké ve směru do centra.

Podle Eurovie, která bude opravy provádět, je nyní na vozovce řada výtluků, vyjeté koleje a síťové trhliny obrusné vrstvy.

Oprava křižovatky Chlumecká - Ocelkova. Zdroj: Eurovia, TSK.Oprava křižovatky Chlumecká - Ocelkova. Zdroj: Eurovia, TSK.Oprava křižovatky Chlumecká - Ocelkova. Zdroj: Eurovia, TSK.

V rámci její opravy bude odfrézován asfaltový kryt vozovky tloušťky 12 cm a následně budou položeny dvě nové asfaltové vrstvy. Provedeme nezbytné sanace neúnosných podkladů, lokálně vyrovnáme obrubníky, opravíme odvodnění a další. Na závěr dojde k obnovení vodorovného dopravního značení,“ sdělila mluvčí Eurovie Iveta Štočková.

Práce se rozdělí do několika navazujících etap, a dopravní opatření se tak mají průběžně měnit. V pondělí 27. května začnou přípravné práce, hlavní činnosti vypuknou na začátku června. Dokončení se plánuje na začátek července 2024.

Během prvního týdne se odstraní stávající dopravní ostrůvek, aby bylo po celou dobu stavby možné odbočovat z Ocelkovy do Chlumecké ve směru z centra. To je důležité hlavně kvůli výjezdu autobusů z terminálu Černý Most. V tomto směru tak nebude zavedena objížďka.

Podle Eurovie tato etapa zasáhne do provozu jen minimálně. Od 3. do 16. 6. však už budou dopravní opatření zásadnější. Uzavře se pomalý jízdní pruh na Chlumecké ve směru do centra a kompletně také sjezdová a nájezdová rampa na Ocelkovu.

Objížďka povede Skorkovskou ulicí, která se odděluje z Chlumecké hned za parkovacím domem. V této etapě bude probíhat i oprava jedné podélné poloviny nájezdové větve z Ocelkovy na Chlumeckou ve směru z centra, provoz bude veden provizorně právě přes odstraněný dopravní ostrůvek.

V další etapě od 17. 6. do konce měsíce bude kompletně uzavřena sjezdová rampa z Chlumecké do Ocelkovy ve směru z centra. Za uzavřenou rampu bude vyznačena objízdná trasa, která povede oklikou kolem Centra Černý Most, prodejny Sconto a Hornbach zpět na Chlumeckou do centra a sjezdovou rampu na Ocelkovu.

Současně bude probíhat oprava druhé podélné poloviny nájezdové větve z Ocelkovy na Chlumeckou ve směru z centra.

V poslední etapě v prvním červencovém týdnu se pak odstraněný dopravní ostrůvek vrátí do původního stavu a provoz bude již bez omezení.

Tagy Černý Most Chlumecká Eurovia CS Technická správa komunikací hl. m. Prahy Terminál Černý Most
4 komentáře