Oprava trojice okružních křižovatek u D1 je hotová, skončila o měsíc a půl dříve

Opravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského kraje

Oprava probíhala na několik etap.

Společnost Eurovia CZ dokončila rozsáhlou opravu trojice okružních křižovatek u exitu 15 dálnice D1 ve Všechromech. Řidičům jsou od dnešního dne plně k dispozici o měsíc a půl dříve, než byl termín ve smlouvě.

O dokončení opravy informovala Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje na svém facebookovém profilu. Cena zakázky dosáhla 32,3 milionu korun, což bylo 59 % odhadované hodnoty.

Křižovatka je zhruba deset kilometrů od hranice hlavního města. Exit 15 patří mezi vytížené křižovatky. Podle dat ze sčítání dopravy ve směru od Říčan denně projede kolem 13 tisíc vozidel, od Velkých Popovic přes osm tisíc.

Kromě dvou okružních křižovatek u D1 došlo i k opravě okružní křižovatky silnice II/107 se silnicí III/00323. K ní se připojuje komunikace obsluhující Logistické centrum Všechromy. Rekonstrukce se dotkla i zhruba 700 metrů silnice II/107.

Oprava byla naplánována na několik etap. Během každé etapy došlo vždy k úplné uzavírce daného úseku pro veškerou dopravu.

Opravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravené křižovatky u Všechrom. Foto: Krajská Správa a údržba silnic Středočeského kraje
Tagy Eurovia CZ II/107 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Všechromy
2 komentáře