Oprava Plzenecké ulice v Plzni má přes měsíc zpoždění, firmu čekají pokuty

Plzenecká ulice před rekonstrukcí. Foto: Google Street ViewPlzenecká ulice před rekonstrukcí. Foto: Google Street View

Město očekává dokončení nedodělků do konce ledna.

Plzeň odmítla zatím převzít od společnosti Vodohospodářské stavby Teplice opravenou Plzeneckou ulici na Slovanech. Důvodem jsou vady a nedodělky. Stavba za 44 milionů korun měla být původně dokončena již 6. prosince loňského roku.

Další posun s otevřením ulice oznámilo město na svých stránkách. Oprava ulice v části Slovany začala loni v dubnu. „Termín dokončení ale stavební firma přes veškeré výzvy a upozornění nedodržela. Při kontrolní prohlídce stavby 3. ledna 2024 navíc byly zjištěny vady a nedodělky, proto město Plzeň zatím komunikaci nepřevzalo do užívání,“ uvedlo město v tiskové zprávě.

Podle náměstka primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleše Tolara očekává město dokončení prací nejpozději do konce ledna. „V současné době probíhá odstraňování vad a na zhotoviteli bude uplatněna smluvní pokuta za nedodržení termínu dokončení,“ dodal Tolar.

Celoplošná oprava Plzenecké byla rozdělena do dvou etap – první zahrnovala část od Slovanské až za křižovatku s ulicí Houškovou, navázala na ni druhá v úseku mezi Houškovou a Koterovskou. Během nich došlo ke kompletní rekonstrukci včetně sítí.

Investorem stavby je sdružení městské příspěvkové organizace Správa veřejného statku města Plzně a Vodárny Plzeň. Zhotovitelem je firma Vodohospodářské stavby z Teplic, resp. její závod Plzeňské komunikace. Město zaplatí z částky 43,9 milionu korun 24,2 milionu korun, zbytek Vodárna Plzeň.

Tagy Plzeň Plzenecká Vodohospodářské stavby Teplice
Žádné komentáře