Oprava ochromí frekventovanou výpadovku z Olomouce na Šternberk

Silnice I/46 z Olomouce na Šternberk. Pramen: ŘSDSilnice I/46 z Olomouce na Šternberk. Pramen: ŘSD

Oprava se týká zhruba tříkilometrového úseku na výjezdu z krajského města k Týnečku.

Řidiči v Olomouci a okolí se budou muset v příštích týdnech vyrovnat s významným omezením na severu města. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) naplánovalo na konec léta opravu frekventované výpadovky I/46 na Šternberk.

Oprava se týká zhruba tříkilometrového úseku na výjezdu z krajského města k Týnečku. Položení nového asfaltu podle ŘSD vyplynulo z diagnostiky, která odhalila trhliny v povrchu a vyjeté koleje. Práce provede společnost Strabag, která zvítězila v tendru s cenou 34 milionů korun.

Oprava začne v pondělí a zpočátku se bude týkat krajnic (výměna žulové dlažby a obrubníků). Výrazné omezení pocítí řidiči od 9. září, kdy začne frézování starého povrchu. Provoz tak bude v úseku veden jednosměrně směrem od Šternberka, v opačném směru budou motoristé přesměrování na objížďku přes Bystrovany, Droždín, Samotišky a Tovéř.

„Trasu Olomouc – Šternberk projíždí až 17 tisíc vozidel denně, proto prosíme o opatrnost a děkujeme za dodržování přechodného dopravního značení,“ doplnil olomoucký mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Hotovo má být ve druhé polovině listopadu.

Místo oprav I/46 u Olomouce. Pramen: ŘSDMísto oprav I/46 u Olomouce. Pramen: ŘSDSilnice I/46 z Olomouce na Šternberk. Pramen: ŘSDSilnice I/46 z Olomouce na Šternberk. Pramen: ŘSDSilnice I/46 z Olomouce na Šternberk. Pramen: ŘSD
Tagy I/46 I/46 Olomouc - Týneček ŘSD
3 komentáře