dkv-spojujeme

Oprava mostu v Brně přes Žabovřeskou nabrala zpoždění, otevře se za dva týdny

Práce na stavbě velkého městského okruhu v Brně. Foto: Brněnské komunikacePráce na stavbě velkého městského okruhu v Brně. Foto: Brněnské komunikace

Spojení se řidičům otevře až 30. srpna. ŘSD doufá, že druhou etapu okruhu začne stavět ještě letos.

Řidiči v Brně si musí počkat o dva týdny déle na otevření mostu přes Žabovřeskou ulici. Původně měla oprava, která začala v červnu, skončit v neděli, nakonec bude most uzavřen až do 30. srpna.

Jde o součást stavby první etapy velkého městského okruhu. Pro řidiče omezení znamená, že neprojedou od Bystrce do Královopolských tunelů ani v opačném směru.

Magistrát zpoždění vysvětluje tím, že práce byly náročnější, než se čekalo. „Konkrétně nebylo možné předem předvídat a připravit technické řešení pro napojení odvodnění komunikace na stávající kanalizační potrubí,“ uvedl brněnský magistrát v tiskové zprávě.

Brněnské komunikace na svém facebookovém profilu uvedly, že na mostě je již hotová protihluková stěna, nové konstrukční vrstvy a opraveno veřejné osvětlení.

První etapa stavby velkého městského okruhu má skončit letos, druhou chce stavět Ředitelství silnic a dálnic začít letos. ÚOHS na konci února zakázku zrušil. ŘSD soutěž vypsalo znovu, v pondělí je termín pro podání nabídek.

Tagy brno I/42 VMO Žabovřeská Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
11 komentářů