Oprava hlavního tahu ve Valašském Meziříčí je v polovině, autobusy změní trasy

Oprava silnice I/35 ve Valašském Meziříčí. Foto: ŘSDOprava silnice I/35 ve Valašském Meziříčí. Foto: ŘSD

Nově auta bez omezení projedou ve směru ze Slovenska, část silnice bude od zítřka průjezdná oběma směry.

Oprava silnice I/35 ve Valašském Meziříčí se od zítřka přesune do druhého jízdního pásu, současně dojde také ke zprovoznění úseku silnice od kruhové křižovatky k Lidlu v obou směrech. Zahájení třetí etapy opravy znamená, že nově bude jedna z nejvytíženějších silnic ve Zlínském kraji průjezdná ve směru z Rožnova pod Radhoštěm do Valašského Meziříčí. Směrem na Slovensko musí auta po objížďce. Kvůli tomu se změní i jízdní řády.

O změnách informovala radnice na svých stránkách. „Od Lidlu bude silnice uzavřena ve směru do Rožnova pod Radhoštěm, kde budou probíhat práce až po křižovatku s ulicí Solární. V protějším jízdním pruhu bude komunikace průjezdná ve směru z Rožnova pod Radhoštěm,“ uvedla radnice na svých stránkách. Řidiči vozidel do 7,5 t opět projedou z Rožnova do Valašského Meziříčí bez zásadního omezení. V opačném směru bude vedena objízdná trasa přes ulici Šafaříkovu a Hrachovec. Zachován bude vjezd do Krhové ve směru z Rožnova, výjezd bude možný jen ve směru na Valašské Meziříčí.

Oprava má skončit do 30. listopadu, vyjde na 53 milionů korun. Kromě výměny povrchu dojde k osazení obrub, úprav napojení a sjezdů nebo obnově značení.

Kvůli změně dopravních opatření čekají nové jízdní řády autobusové linky. Změny mají platit do 30. listopadu. Linkové autobusy z Rožnova neobslouží zastávku Valašské Meziříčí, u skláren. V opačném směru bude doprava vedena po objízdných trasách.

Kompletní přehled změny tras dnes zveřejnila Integrovaná doprava Zlínského kraje

Linka 120 (Rožnov pod Radhoštěm – Valašské Meziříčí – Vsetín – Zlín), linka 150 (Rožnov pod Radhoštěm – Bystřice pod Hostýnem – Kroměříž – Zlín) a linka 971 (Ostrava – Rožnov pod Radhoštěm – Vsetín – Zlín): všechny spoje budou vedeny ze stanice Valašské Meziříčí, autobusová stanice po ulici Vsetínská, Žerotínova, Kouty, Solární a dále doprava na silnici I/35; neobslouží zastávku Valašské Meziříčí, u skláren.

Linka 620 (Rožnov pod Radhoštěm – Valašské Meziříčí – Vsetín): spoje pojedou ze zastávky Valašské Meziříčí, nemocnice přes Hrachovec a dále vpravo na silnici I/35. Pouze spoje 7, 13, 55, 67 a všechny víkendové spoje pojedou přes Valašské Meziříčí, autobusovou stanici, odtud po ulici Vsetínská, Žerotínova, Kouty, Solární a dále doprava na silnici I/35; neobslouží zastávku Valašské Meziříčí, u skláren. Budou upraveny časy odjezdů v úseku Valašské Meziříčí, nemocnice – Zašová, Pod Zapadlým.

Linka 651 (Rožnov pod Radhoštěm – Vidče – Zašová – Valašské Meziříčí) a Linka 652 (Rožnov pod Radhoštěm – Zubří – Valašské Meziříčí): spoje pojedou ze zastávky Valašské Meziříčí, nemocnice přes Hrachovec a dále vpravo na silnici I/35. Pouze spoje 2, 6, 8, 58 a všechny víkendové spoje pojedou přes Valašské Meziříčí, autobusovou stanici, odtud po ulici Vsetínská, Žerotínova, Kouty, Solární a dále doprava na silnici I/35; neobslouží zastávku Valašské Meziříčí, u skláren. Budou upraveny časy odjezdů v úseku Valašské Meziříčí, nemocnice – Zašová, Pod Zapadlým.

Linka 987 (Nový Jičín – Hodslavice – Valašské Meziříčí): všechny spoje pojedou do Valašského Meziříčí po silnici I/57, mimo Krhovou, kde neobslouží zastávky Krhová, Lipta; Krhová, restaurace a Krhová, u přejezdu.

Tagy I/35 IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Valašské Meziříčí
4 komentáře