Oprava D5 u Rozvadova končí. Po 27 letech se vyměnil betonový povrch dálnice

Rekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSDRekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSD

Během dvouměsíčních oprav se vyměnil cementobetonový kryt vozovky.

V pondělí 17. června začnou silničáři postupně odstraňovat dopravní omezení na zhruba osmi kilometrech D5 nedaleko Rozvadova. Od začátku dubna tam probíhala oprava povrchu dálnice ve směru na hranice s Německem.

Povrch byl podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na konci životnosti a na některých místech byl stav dokonce havarijní. Dálnice zde stojí od roku 1997.

Během dvouměsíčních oprav se vyměnil cementobetonový kryt vozovky na celém osmikilometrovém úseku. Součástí úprav byla také výměna odvodňovacích žlabů, výměna a doplnění svodidel na krajnici a na přejezdech středového dělicího pásu, obnova oplocení nebo oprava propustků a mostů.

Ve středu 19. června už bude úsek volně průjezdný. Opravy vyšly na 338 milionu korun bez DPH. V opačném jízdním pásu se povrch opravoval loni, šlo ale o menší zásah s výměnou degradovaných cementobetonových desek.

Rekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSDRekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSDRekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSDRekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSDRekonstruovaná D5 u Rozvadova. Foto: ŘSD
Tagy D5 dálnice D5 Ředitelství silnic a dálnic Rozvadov
35 komentářů