Oprava části D10 finišuje, chybí jeden pruh. S další začne v létě Strabag a Colas

Dálnice D10, foto: Wikipedia/ŠJůDálnice D10, foto: Wikipedia/ŠJů

Provoz na D10 mezi Prahou a Starou Boleslaví je až do čtvrtka výrazně omezen a ve směru z Prahy mohou

Provoz na D10 mezi Prahou a Starou Boleslaví je až do čtvrtka výrazně omezen a ve směru z Prahy mohou auta jezdit jen jedním pruhem. Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) proto dokonce řidičům radí, aby se tomuto úseku pro cesty do Brandýsa úplně vyhnuli. Další velké opravy čekají řidiče brzo: ŘSD už vysoutěžilo dodavatele druhé části.

Oprava úseku D10 mezi Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví běží od března, teď ale finišují stavaři s pokládkou obrusné vrstvy v celé šíři jízdního pásu. I proto zmizelo původní uspořádání dou dvou jízdních pruhů každým směrem. „Ve směru z Prahy je k dispozici pouze jeden jízdní  pruh, v místě lze očekávat tvorbu kolon. Při jízdě do Brandýsa a Staré Boleslavi doporučujeme řidičům se dálnici D10 úplně vyhnout a využít pokud možno souběžnou silnici II/610, a to už z Prahy (sjezdy na Kbely, případně Satalice),“ řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký. Od čtvrtečního poledne by měli mít řidiči k dispozici opět dva jízdní pruhy i z Prahy, celá akce skončí 15. června.

ŘSD už dokončilo soutěže na druhou etapu opravy D10, která je rozsáhlejší. Druhá etapa počítá s opravou dvou úseků: z Radonic ke sjezdu k Brandýsu nad Labem a tří kilometrů z Tuřic dál na Benátky nad Jizerou. Podle Studeckého není ještě přesný termín uzavírky jasný, mělo by jít o druhou polovinu roku.

Na opravě dalších úseků se bude opět podílet společnost Colas, která má na starosti první úsek. Tentokrát ale ve sdružení vedeném Strabagem, jak vyplývá z textu zveřejněné smlouvy. . Odhadovaná cena byla 206 milionů korun bez DPH, Strabag dal ze tří soutěžících nejnižší nabídku 180 milionů korun.

Na D10 dál běží i další opravy: do příští týdne má probíhat pokládka mikrokoberce mezi Kosmonosy a Bakovem nad Jizerou, na delší dobu jsou opravy mostů u Březiny a Příšovic.

Tagy D10
Žádné komentáře