Oprava Benešova mostu v Ústí nad Labem se blíží. Kraj získal dotaci, uzavřel cyklostezku

Most Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. Foto: RomanM82 /Wikimedia CommonsMost Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem. Foto: RomanM82 /Wikimedia Commons

Omezení se týkají i automobilového provozu na levém břehu Labe.

Blížící se zahájení velké rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem přináší nové dopravní omezení. Kvůli přípravě stavby lávky došlo k uzavření cyklostezky na Střekovském nábřeží. Kraj již má jistou dotaci přes půl miliardy korun na celou stavu.

O novém omezení informoval kraj na svých stránkách. Důvodem omezení jsou práce na stavbě provizorní lávky, která bude sloužit během opravy pro pěší a cyklisty. Zákaz vjezdu na cyklostezku v oblasti mostu platí do konce listopadu. Na druhém břehu Labe došlo k uzavírce sjezdu do garáží Zanádraží a nájezd ze silnice II/613 z ulice Předmostí na silnici č. I/30 v ulici Přístavní. V ulicích Zeyerova, Varšavská a Hviezdoslavova dojde ke změně vedení provozu a úpravě dopravního značení.

Koncem června proběhne veřejná prezentace připravených dopravně inženýrských opatření po dobu celkové uzavírky mostu, ke které dojde po dokončení provizorní lávky a přeložkách sítí koncem roku. Detaily omezení jsou zde.

Kraj současně informoval, že ministerstvo pro místní rozvoj již rozhodlo o poskytnutí dotace na rekonstrukci mostu z Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace činí 85 % nákladů projektu a byla přidělena ve výši 524,211 milionu korun. Rekonstrukci mostu provede sdružení firem Metrostav TBR a Strabag Silnice.

Kraj současně oznámil, že kvůli stavbě poskytl dotaci firmě provozující Kolocafé ve výši 300 000 korun. Jde o příspěvek na přestěhování z důvodu využití původního místa na stavbu provizorní lávky v souvislosti s rekonstrukcí mostu.

 

 

Tagy Benešův most Most Dr. Edvarda Beneše Ústecký kraj Ústí nad Labem
16 komentářů