Omezení z obou stran města. V Liberci začnou další velké opravy na průtahu

Most na silnici I/35 v Liberci - Doubí. Foto: Liberec.czMost na silnici I/35 v Liberci - Doubí. Foto: Liberec.cz

Demolice mostu omezí provoz na hlavním tahu na okraji Liberce na půl roku.

Po omezení na výjezdu z Liberce ve směru na Chrastavu kvůli opravě povrchu čeká řidiče na silnici I/35 další komplikace na opačném konci krajského města.

V úterý začíná v Doubí na prvním sjezdu do Liberce (někdy přezdívaném jako u Makra) demolice mostu na čtyřproudé komunikaci od Turnova. Poté se postaví nový. Na půl roku tak bude svedena doprava kompletně do jednoho jízdního pásu ve směru na Prahu, provoz bude v režimu 2+1.

Most postavený v 70. letech minulého století je na hranici životnosti. Důvodem je koroze betonu a výztuže v nosnících a vážný stav obou krajních opěr. Po mostě se jezdí od roku 1973. Po dokončení této akce by měla začít v roce 2022 velká oprava mostu na průtahu Liberce o zhruba dva kilometry dál.

Pod mostem je kruhový objezd, na něm bude provoz řízen kyvadlově semafory, na dva víkendy bude zcela uzavřen kvůli demolici.

Zakázku za 50,9 milionu korun získalo zakázku sdružení firem Eurovia CS a Brex. ŘSD vyjde stavba výrazně levněji, než se očekávalo. Původní rozpočet byl 93 milionů korun, soutěž deseti firem stlačila cenu na téměř polovinu.

Tagy I/35 I/35 Liberec liberec
1 komentář