Omezení pro 15 000 aut denně. V Říčanech začala hlavní část opravy Černokostelecké

Práce na rekonstrukci silnice I/2 v Říčanech. Foto: ŘSDPráce na rekonstrukci silnice I/2 v Říčanech. Foto: ŘSD

Práce jsou naplánovány až do podzimu 2025.

Oprava silnice I/2 v Říčanech se dnes posunula do hlavní fáze. Černokostelecká ulice je nově uzavřena, do ulice mohou jen autobusy MHD. Ostatní čeká cesta po objízdných trasách.

Zahájení hlavní části opravy předcházelo budování obslužné komunikace z ulice Zelená, která bude sloužit především místním obyvatelům, aby se dostali ke svým domům. „Původně šlo o nezpevněnou lesní cestu oddělující obydlenou lokalitu od místního lesa. Tu jsme postupně přebudovali na plnohodnotnou silnici s asfaltovým povrchem o délce 1 375 m,“ řekl Jiří Veselý z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic.

Po průtahu denně projede 15 000 aut, z toho pětinu tvoří nákladní auta. Projekt počítá s kompletní rekonstrukcí stávající silnice o délce cca 2,8 km včetně sousedících ploch a s celkovou opravou kanalizačních řadů sloužících pro odvodnění komunikace. Opraveny budou chodníky, vodovodní řad včetně přípojek a opravy se dotknou i kanalizační stoky a přípojek vedoucích pod rekonstruovaným chodníkem.

V rámci akce bude vybudován jeden nový a opraveno všech 11 přechodů pro chodce, ke kterým bude instalováno nové osvětlení. Proměnou projde také veřejný prostor, tedy okrasná a doprovodná zeleň, parkovací místa, budovat se budou nové zálivy v prostoru zastávek MHD.

Práce budou rozvrženy do dvou stavebních sezon, přičemž se průtah bude opravovat po částech. V letošním roce projde rekonstrukcí část mezi ulicemi Smiřických a Boženy Němcové, v příštím roce pak zbylé části.

Zakázku na rekonstrukci získala společnost Eurovia CZ za 267 milionů korun. Zhruba třetinu nákladů bude platit město. Hotovo má být na podzim příštího roku.

Tagy Eurovia CZ I/2 Ředitelství silnic a dálnic Říčany ŘSD
2 komentáře