Omezení pod Krušnými horami. ŘSD začne s opravou „třináctky“ u Prunéřova

Silnice I/13 mezi Mostem a Chomutovem, ilustrační foto. Pramen: ŘSDSilnice I/13 mezi Mostem a Chomutovem, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic se v pondělí pustí do dlouho slibované opravy silnice I/13 v úseku kolem tepelné elektrárny Prunéřov.

Ředitelství silnic a dálnic se v pondělí pustí do dlouho slibované opravy silnice I/13 v úseku kolem tepelné elektrárny Prunéřov. Práce přinesou omezení provozu, který v pracovní době budou řídit pověření zaměstnanci, v ostatních časech se bude jezdit kyvadlově podle dočasného semaforu. Silnice I/13 je hlavní tepnou severních Čech.

Zhruba dvoukilometrový opravovaný úsek leží na trase Chomutov – Klášterec nad Ohří a podle silničářů „vykazuje nevyhovující skladbu konstrukce a nehomogenitu krytu vozovky“. ŘSD plánovalo opravu už na podzim, termín ale posunulo na jaro kvůli nové vyhlášce o odpadech. Ta mimo jiné zavádí laboratorní zkoušky vytěženého materiálu. Předběžný termín dokončení opravy je 23. května.

Oprava je rozdělena do osmi etap, ve kterých budou po částech opraveny oba pruhy. Už loni se v místě začalo s čištěním příkopů a propustků. V polovině dubna pak chce ŘSD začít s opravami i na třech kilometrech mezi Prunéřovem a obcí Zelená. Ty potrvají dva měsíce.

Ředitelství silnic a dálnic už dříve informovalo, že chce „třináctku“ od Chomutova na západ zkultivovat. Chystá například obchvat Klášterce nad Ohří, pro který je nyní objednáno ekonomické posouzení stavby. Plánuje se i přeložka přímo u Chomutova, která by měla ulevit tranzitem zatíženým obcím Černovice, Málkov a Zelená. Příprava je ale teprve na začátku. Naopak zřejmě ještě letos začne stavba nové okružní křižovatky, která má lépe napojit Kadaň.

Tagy opraa Prunéřov ŘSD silnice I/13
3 komentáře