Omezení na silnici I/3 u Votic dnes po čtyřech měsících končí

Silnice I/3 u Votic. Pramen: ŘSDSilnice I/3 u Votic. Pramen: ŘSD

Na silnici I/3 u Votic se opravoval zchátralý most.

Na frekventované silnici I/3 dnes končí omezení u Votic, které trvalo od začátku dubna. Silničáři zde prováděli opravu mostu přes silnici II. třídy a Konopišťský potok, provoz byl čtyři měsíce veden obousměrně na polovině silnice.

Největším problémem mostu byl podle silničářů nefunkční izolační systém a zatékání na krajní nosníky v oblastech pod chodníky současně s nefunkčním odvodněním dilatačních závěrů.

„V rámci bouracích prací jsme odstranili příslušenství mostu, chodníky, izolaci pod chodníky a odfrézovali vozovkové souvrství. Odstranili původní izolaci mostovky a demolovali původní římsy. To vše je na mostě nové,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Pracovalo se také mostních závěrech, byla očištěna a nově konzervována ložiska, sanovány byly pilíře.

V tendru na zhotovitele zvítězila společnost Porr s cenou 18,2 milionu korun a délkou opravy 100 dnů. Oprava silnice vyšla přesně na období, kdy na nedalekém koridoru probíhala tříměsíční výluka. Silnici I/3 u Votic tak využívaly i autobusy, které byly nasazeny místo vlaků.

Tagy I/3 ŘSD votice
3 komentáře