Omezení na nejvytíženější silnici I. třídy na Vysočině končí, ŘSD otevírá přivaděč do Jihlavy

Silnice I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDSilnice I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSD

S koncem prací se otevírá i dálniční sjezd do Jihlavy z D1.

Jedno z největších omezení v dopravě na Vysočině dnes končí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) během dnešního dne uvádí do provozu opravený pravý jízdní pás silnice I/38 mezi Jihlavou a dálnicí D1.

Ze silnice mizí provizorní dopravní značení po skončení druhé etapy rekonstrukce, začne režim předčasného užívání stavby. „Nicméně s omezením provozu v tomto 5,6 kilometru dlouhém úseku je třeba počítat do úterý 18. 10. 2022, v jehož průběhu počítáme s dokončením demontáže dopravně inženýrského opatření. Jedná se zejména o čištění přechodného vodorovného značení v žluté barvě, které je třeba provést dynamickým proudem vody pod vysokým tlakem,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Doprava na silnici byla několik měsíců v obou směrech vedená do jednoho pásu, rychlost aut byla snížená na 60 kilometrů v hodině. Opravy 5,6 kilometru silničního tahu 38 mezi Jihlavou a nájezdem na dálnici D1 v Pávově budou pokračovat v příštím roce. Náklady jsou 338 milionů korun. Současně s ukončením rekonstrukce pravého pásu by se měl otevřít od července uzavřený exit 112 z D1 ve směru od Prahy.

Letos probíhají práce na pravém jízdním pásu, levý jízdní pás opraví Strabag příští rok. Jde o nejvytíženější úsek silnice I. třídy na Vysočině, kterým denně projede přes 27 tisíc aut. Oprava 5,6 kilometru dlouhého úseku je největší akcí ŘSD v oblasti oprav na Vysočině v letošním roce. Stavba primárně zahrnuje výměnu vrstev vozovky v obou jízdních pásech, přeložení sítí a zřízení jednoho nového přejezdu středního pásu.

Tagy I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
8 komentářů