Oman Air se přidá k alianci leteckých dopravců Oneworld

Boeing 787 společnosti Oman Air. Foto: Steve Lynes / Flickr.comBoeing 787 společnosti Oman Air. Foto: Steve Lynes / Flickr.com

Aerolinka se sídlem v Muscatu se stane čtrnáctým členem aliance.

Na včerejší výroční valné hromadě IATA v katarském Dauhá byla podepsána dohoda o připojení letecké společnosti Oman Air k alianci leteckých dopravců Oneworld. Dle vyjádření aerolinky se tím posílí pozice přední letecké aliance na Blízkém východě, kde doposud působí její dva zástupci, Qatar Airways a Royal Jordanian. Zapojení Oman Air do Oneworld se očekává v roce 2024, ihned poté budou moct cestující využívat výhody aliance.

Poradcem poskytujícím podporu dopravci při jeho integraci do aliance bude Qatar Airways. Partnerství, které aerolinka s Qatar Airways má, se snažila využít jako páku pro začlenění do aliance. Generální ředitel skupiny Qatar Airways Akbar Al Baker je také předsedou správní rady Oneworld.

Vstup Oman Air do Oneworld poskytne cestujícím ještě více možností letů a destinací. Do její sítě přibudou tři nové destinace. Duqm a Khasab v Ománu a Chittagong v Bangladéši. Prémioví zákazníci Oneworld Emerald, Oneworld Sapphire a cestující v prémiových třídách získají přístup do tří salonků Oman Air v Muscatu, Salalahu a Bangkoku.

Oman Air je národní letecká společnost Ománu, svou činnost zahájila v roce 1993 jako regionální dopravce. Sídlí v hlavním městě Muscat. Se svou rozmanitou flotilou obsluhuje přibližně 50 destinací, včetně pěti hubů aliance; Ammánu, Kolomba, Dauhá, Kuala Lumpuru a Londýna.

Tagy Oman Air oneworld
Žádné komentáře