Olomouc soutěží dodávku nových autobusů, polovinu kloubových

Autobusy Solaris v barvách Dopravního podniku města Olomouce. Foto: DPMOAutobusy Solaris v barvách Dopravního podniku města Olomouce. Foto: DPMO

Všechny autobusy mají být dodány do roku 2022.

Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) vypsal zakázku na dodávku deseti nových nízkopodlažních autobusů. V soutěži s odhadovanou cenou 76 milionů korun hledá pět standardních dvanáctimetrových autobusů a pět kloubových.

Vyplývá to z oznámení ve věstníku veřejných zakázek a na profilu zadavatele. V Olomouci se dlouhodobě daří Solarisu, který vyhrál všechny poslední soutěže. Jedinou výjimkou je elektrobus od SOR dodaný v roce 2018.

Podle podmínek soutěže mají být čtyři autobusy dodány do konce listopadu příštího roku, dalších šest v roce 2022. DPMO požaduje v soutěži prodlouženou záruku 48 měsíců, v hodnocení má cena nezvykle nízkou váhu: 55 %. Třicetiprocentní váhu v hodnocení mají náklady životního cyklu, 15 % je lhůta dodání v kalendářních dnech. DPMO si přitom sám stanovil, do kdy autobusy chce.

Nové autobusy mají mít celovozovou klimatizaci a USB zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky, mezi požadavky je kamerový systém do dveří a do nástupního prostoru. Podmínkou je i vybavení automatickým sčítačem cestujících.

 

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Olomouc
40 komentářů