Olomouc čekají nové uzavírky, jednou projedou jen autobusy

Okružní ulice v Olomouci. Foto: Olomouc.euOkružní ulice v Olomouci. Foto: Olomouc.eu

Autobusy budou jezdit podle výlukového jízdného řádu.

Cestování po Olomouci bude v příštích týdnech složitější kvůli dvěma uzavírkám. Jedna začne v pondělí v Hejčíně, o dva týdny později se pak zavře Okružní ulice.

O obou omezení informoval magistrát na svých stránkách. Důvodem uzavírky ulice Na Šibeníku od pondělí 11. dubna až do pátku 13. května je rekonstrukce plynovodu. Z tohoto důvodu bude komunikace uzavřena pro veškerý provoz s výjimkou autobusů, kterým bude umožněn průjezd ve směru od křižovatky s ulicemi Erenburgova a Tomkova (místními nazývaný podle restaurace U Anči).

Omezení se dotkne provozu autobusových linek č. 10, 20, 21 a 29, které budou provozovány podle výlukových jízdních řádů zveřejněných na zastávkových označnících a na stránkách DPMO. Linky č. 10, 21 a 29 ve směru od Třídy Míru k ulici Erenburgova nebudou obsluhovat zastávku Šibeník a zastávka Gymnázium Hejčín se přesune k přenosnému označníku v ulici Tomkova. V opačném směru budou zastávky v provozu bez omezení.

Linka č. 20 pojede ze zastávky Náměstí hrdinů na zastávku U Zlaté koule a na zastávku Na Trati. V tomto směru nebude obsluhovat zastávky Šibeník a Gymnázium Hejčín. V opačném směru budou zastávky v provozu.

Nový povrch pro Okružní ulici

Od 25. dubna se rozběhne také rekonstrukce 625 metrů povrchu ulice Okružní na Nové Ulici. Více než šest set metrů vozovky v Okružní ulici bude mít už v červnu zbrusu nový povrch. Rekonstrukce navazuje na vloni provedené opravy v dalších částech této dlouhé komunikace, spojující Novou Ulici, Tabulový vrch a Neředín. Řidiče kvůli stavebnímu ruchu čekají po necelé dva měsíce náhradní objízdné trasy.

„Součástí opravy bude také výměna betonových obrub, doplnění dvojřádku žulových kostek a výměna uličních vpustí,“ uvedl Martin Major, investiční náměstek primátora. Od 25. dubna do 20. června bude kvůli tomu uzavřena část Okružní od křižovatky s Hněvotínskou ulicí (u Kauflandu) po křižovatku s I. P. Pavlova. Výjimku z uzavírky budou mít jen autobusy MHD. I pro ně se ale staveniště zcela uzavře v krátkém období od 11. do 14. června. Příjezd do ulic Bacherovy a Za Vodojemem bude veden z ulice Mošnerovy, příjezd do ulice Kšírovy je veden z ulice I. P. Pavlova. Objízdná trasa bude vedena ulicemi Brněnská, Albertova a Hněvotínská v obou směrech.

Tagy Olomouc
4 komentáře