Okružní křižovatky u D1 čeká půl roku oprav, cena spadla na 60 % odhadu

Okružní křižovatka Všechromy na silnici II/107. Foto: Google Street ViewOkružní křižovatka Všechromy na silnici II/107. Foto: Google Street View

Oprava bude rozdělena na etapy.

Jeden z vytížených sjezdů z dálnice D1 v blízkosti Prahy čeká letos oprava, která si vyžádá omezení provozu na více než půl roku. Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje opraví za 32,3 milionu korun dvě okružní křižovatky na silnici II/107 u exitu 15 Všechromy z dálnice D1 a současně i část silnice. Zakázku získala společnost Eurovia CS, vyplývá z registru smluv. Cena v soutěži výrazně klesla a dosáhla 59 % odhadované hodnoty.

Křižovatka je zhruba deset kilometrů od hranice hlavního města. Exit 15 patří mezi vytížené křižovatky. Podle dat ze sčítání dopravy ve směru od Říčan denně projede kolem 13 tisíc vozidel, od Velkých Popovic přes osm tisíc.

Opravovaný úsek začíná v obci Všechromy, pokračuje jižním směrem nejprve k dálnici D1 a poté dále směrem na Velké Popovice. Končí za okružní křižovatkou se silnicí III/00323. Kromě opravy souvislého úseku silnice II/107 v délce cca 0,7 km dojde i k rekonstrukci tří okružních křižovatek. Dvě z těchto křižovatek připojují rampy z dálničního sjezdu na 15. km dálnice D1, třetí okružní křižovatka připojuje silnici III/00323 a komunikaci obsluhující Logistické centrum Všechromy.

Podle mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Petry Kučerové oprava potrvá 6,5 měsíce. „Během každé etapy dojde vždy k úplné uzavírce daného úseku pro veškerou dopravu. Pro každou etapu je navržena vždy jedna objízdná trasa v každém směru,“ dodala Kučerová.

Tagy D1 Eurovia CS II/107 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Všechromy
6 komentářů