Ojetinám se daří, skupina AURES Holdings měla nejvyšší lednové prodeje

Mototechna, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsMototechna, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

"Z údajů za leden to vypadá, že sezóna začala nastupovat skoro o tři měsíce dříve, než je obvyklé.“

Síť autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama, provozovaná skupinou AURES Holdings, prodala v zemích, kde působí, v lednu celkem 7 281 vozů. Je to nejlepší lednový prodejní výsledek v třicetileté historii společnosti. Skupina tak míří k překonání celoročního rekordu z loňska, kdy prodala 89 100 aut.

„Výsledky prodejů ojetých a zánovních vozů za první měsíc nás příjemně překvapily. Přestože leden bývá tradičně jedním z nejslabších období, letos se naopak prodává velmi dobře. Počet 7 281 prodaných vozů je nejvyšší objem, jaký se nám v lednu podařilo prodat od vzniku společnosti v roce 1992. Svým objemem se vyrovnal například loňskému září nebo říjnu, tedy jinak tradičně nejsilnějším měsícům v roce. Z údajů za leden to tedy vypadá, že sezóna začala nastupovat skoro o tři měsíce dříve, než je obvyklé,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings.

Za vysokými prodeji AURES Holdings vidí několik faktorů, od počasí až po změnu ve skladbě nabídky a vývoj cen paliv. „Už koncem loňského roku jsme skladbu vozů v naší nabídce začali více přizpůsobovat měnícím se preferencím zákazníků. Lidé se více zajímají o benzinové automobily, zvyšuje se i poptávka po vozech s alternativními pohony, včetně hybridů a elektromobilů. Zájem je i o zánovní automobily, které se nám do nabídky daří doplňovat díky výkupu v rámci naší společnosti Driverama působící v Německu,“ řekl provozní ředitel AURES Holdings Petr Vaněček.

Podle Vaněčka se potvrzuje, že se prodeji ojetých aut daří dobře i v těžších obdobích ekonomického cyklu. „Navzdory inflaci a těžší ekonomické situaci lidé potřebují jezdit,“ doplnil Vaněček.

Tagy AAA Auto Aures Holdings ojetá vozidla
1 komentář