Od července se rozšíří provoz linky 385 do aquaparku v Čestlicích

Nové autobusy MAN pro Arriva City. Foto: MANNové autobusy MAN pro Arriva City. Foto: MAN

Nové posilové spoje pojedou expresně, vynechají Průhonice.

Začátkem července dojde pro období letních prázdnin k posílení provozu autobusové linky 385 mezi pražským Opatovem a aquaparkem v Čestlicích. Nové posilové spoje pojedou expresně mezi stanicí metra Opatov a zastávkou Čestlice, Aquapark, nebudou tedy zajíždět do Průhonic. Nové spoje linky 385 nahradí původní Aquabus, na jejich provoz nově přispěje čestlický Aquapalace.

„S nástupem léta evidujeme velký nárůst cestujících do aquaparku v Čestlicích, a jelikož chceme, aby cesta za tímto místem oddychu a relaxace byla bezproblémová a komfortní, rozhodli jsme se, že navážeme spolupráci s Aquapalacem,“ uvedl ředitel středočeského organizátora dopravy IDSK Zdeněk Šponar.

K úpravě trasy některých autobusových linek vedených po dálnici D1 z Prahy do středních a jižních Čech a na Vysočinu došlo již od 12. června. Autobusové linky 401, 402 a 406 vedené například do Benešova, Zruče nad Sázavou, Čáslavi, Votic, Vlašimi, Tábora, Jindřichova Hradce a Pelhřimova nově obsluhují zastávku Čestlice, V Oblouku (Aquapark). Jde především o dopolední spoje z regionu do Prahy a večerní spoje z Prahy do regionu, aby byl možný návoz/svoz cestujících do/z aquaparku.

„V létě očekáváme více jak 300 tisíc návštěvníků a tyto nově zavedené linky zlepší dopravní obslužnost a zabrání případným dopravním zácpám na příjezdové komunikaci,“ uvedla Vladana Horáková, generální ředitelka Aquapalace Praha.

Tagy autobusové linky PID Čestlice
4 komentáře