Obrazem: všechna čtyři letadla British Airways v retro nátěru pohromadě

Čtyři letadla v historickém nátěru British Airways společně s A319 v současném designu. Foto: Nick Morrish/British AirwaysČtyři letadla v historickém nátěru British Airways společně s A319 v současném designu. Foto: Nick Morrish/British Airways

Letecká společnost British Airways tento týden poprvé shromáždila všechna čtyři letadla, která letos přelakovala do retro nátěrů ke stému výročí

Letecká společnost British Airways tento týden poprvé shromáždila všechna čtyři letadla, která letos přelakovala do retro nátěrů ke stému výročí aerolinky. Tři boeingy 747 a Airbus A319 „zapózovaly“ společně s A319 v současném barevném schématu Chatham Dockyard.

Firma tím chtěla připomenout i fakt, že čtyři letadla už od přelakování přepravily 50 tisíc cestujících. Boeingy 747 létaly na trasách do New Yorku, Kapského města, Dubaje či Lagosu, Airbus A319 s designem BEA zase na všech možných trasách mezi britskými a evropskými destinacemi, jako Manchester, Liverpool, Edinburgh, Milán, Curych nebo Amsterdam. Prahu zatím letadlo v nátěru British European Airways minulo.

„Historické designy, které jsme opětovně představili u příležitosti stého výročí naší existence, se setkaly s nebývalým nadšením u našich zákazníků i zaměstnanců společnosti. Sociální sítě zaplavily spontánně pořizované snímky těchto letadel od cestujících z celého světa a proletělo se v nich od jejich uvedení do provozu již na 50 000 lidí. Rozhodli jsme se proto právě pro ně pořídit tyto unikátní fotografie,“ řekl šéf British Airways Alex Cruz.

Historické designy jsou součástí speciální série k připomenutí stého výročí British Airways, kdy mimo to společnost British Airways pořádá v tomto jubilejním roce řadu dalších akcí. Kromě pohledu do historie jde také o BA 2119 – program, jehož náplní je debata o budoucnosti letecké dopravy včetně možností udržitelného leteckého paliva, pracovní místa v letectví budoucnosti a samozřejmě i to, jak bude letecká doprava vypadat v očích (a osobní zkušenosti) zákazníka. Ve spolupráci s odbornými partnery společnost vytipuje 100 největších Britů podle BA, tj. osobnosti po celé zemi, které pracují na nové podobě Velké Británie, a samozřejmě nebudou chybět ani letecké zážitky pro zájemce z řad zákazníků.

Čtyři letadla v historickém nátěru British Airways společně s A319 v současném designu. Foto: Nick Morrish/British AirwaysBoeing 747-400 v lakovně v Dublinu. Foto: Chris Bellew / British AirwaysBoeing 747-400 v lakovně v Dublinu. Foto: Chris Bellew / British AirwaysBoeing 747-400 v designu Landor. Foto: Nick Morrish / British AirwaysBoeing 747-400 v lakovně v Dublinu. Foto: Chris Bellew / British AirwaysBoeing 747-400 v lakovně v Dublinu. Foto: Chris Bellew / British AirwaysBritish Airways New Livery.
Photo Chris Bellew /Fennell Photography Copyright 2019Boeing 747-400 v designu Landor. Foto: Nick Morrish / British AirwaysBoeing 747-400 v designu Landor. Foto: Nick Morrish / British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysAirbus A319 v barvách British European Airways. Foto: British AirwaysBoeing 747-400 společnosti British Airways v retronátěru BOAC. Foto: BABoeing 747-400 společnosti British Airways v retronátěru BOAC. Foto: BA
Tagy 100 let British Airways British Airways retro nátěr
1 komentář