Obrazem: V ulici Dukelských hrdinů se finišuje. Tramvajová tepna se otevře už brzy

Z okolí Strossmayerova náměstí nově zmizí automobilová doprava.

Kompletní rekonstrukce ulice Dukelských hrdinů na rozhraní Holešovic a Letné postoupila do závěrečné fáze. Dokončují se povrchy komunikací a tramvajové zastávky, dláždí se chodníky, osazují lampy a připravují místa pro výsadbu stromů.

Tramvaje se na trasu Strossmayerovo náměstí – Nádraží Holešovice vrátí v sobotu 26. října. Poté se však ještě budou dokončovat práce v tramvajové smyčce u Stromovky vedle Výstaviště, to následně ovlivní další linky. Do konce listopadu zde ještě budou probíhat úpravy chodníků.

V částech ulice Dukelských hrdinů bezprostředně navazujících na Strossmayerovo náměstí se nově umožní vjezd pouze zásobování. Půjde o úsek mezi ulicemi Kostelní a Pplk. Sochora. Díky tomu se mohly odstranit semafory na křižovatce a tramvaje by se tam nově neměly zpožďovat. Ulice bude bezpečnější i pro chodce.

Během rekonstrukce se upravily a rozšířily i tramvajové ostrůvky, na severní straně Dukelských hrdinů vznikla mysová zastávka. V blízké budoucnosti se počítá také se stavební úpravou zastávky Strossmayerovo náměstí v jižní části ulice, která je nejužší, a přitom prakticky nejvytíženější z celé křižovatky.

Chystá se velká rekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Zmizí zábradlí, tramvaje pojedou jinudy

Pro cyklisty bude ulice Dukelských hrdinů v prostoru náměstí průjezdná ve všech směrech.

Kvůli pokračující stavbě modernizované železniční trati Bubny – Výstaviště budou nadále pokračovat práce v části ulice od Veletržní k ulici U Výstaviště. Z tohoto důvodu zůstává zavřená křižovatka s ulicí Strojnická i podjezd k Výstavišti. V úseku Veletržní–Strojnická bude od 26. října umožněna dopravní obsluha.

V celé ulici Dukelských hrdinů jsou instalovány nové lampy s lepší směrovou svítivostí, které nevytváří světelný smog do oken domů, ale svítí přímo na ulici. Přibude zde také nový mobiliář, jako jsou lavičky, cyklostojany či pítko. Na východní straně bude ulice lemována novým stromořadím.

Rekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.czRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Foto: Zdopravy.cz
Tagy dpp Dukelských hrdinů Praha 7 výluka Strossmayerovo náměstí - Výstaviště
15 komentářů